Evangelizációs ötletek és tapasztalatok

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. (2Kor5,19)


Kezdőlap | Miért evangelizálunk? | Face-to-face evangelizáció | Rendezvények | A közösség felkészülése | Hátország | Sikertörténetek és kudarcok | Whats new?


Miii?

300pxEvangelizáció... Mit jelent Számodra ez a szó? Az arckifejezésedet, amikor kilépsz az otthonod ajtaján egy napsütéses tavaszi reggelen? A megértő bólintásodat, amikor a legjobb barátod arról beszél, milyen nehéz az élet? Vagy inkább kopaszra nyírt, írómappával felszerelkezett, sokak számára idegesítő emberkéket a téren? Esetleg sokszáz fős, több napos rendezvényeket előadásokkal, sok-sok zenével és vidámsággal?

Nos, én úgy gondolom, hogy az evangelizáció mindez egyszerre, és persze egyik sem... Mert nem tudhatjuk, hogy egy másik embert mi érint meg abból, ami teszünk vagy mondunk. Hogy mely kis cselekedet lesz majd megváltó hatással az életére. Csak azt tudhatjuk, hogy jó érzéssel tölt el minket, ha tovább tudunk adni mások felé is valamit abból a szeretetetből, amivel Isten szeret minket, minden egyes pillanatban. Tudjátok, ennek a törekvésnek az egyik legszebb eredménye az, ha valakit közelebb juttathatunk Krisztushoz - és ehhez néha elég egy megértő mosoly, egy szeretettel elmondott mondat, egy kinyújtott kéz.

Miért is evangelizálunk tehát? A mi véleményünkről kicsit bővebben itt olvashatsz.

Ezen az oldalon pedig most áttekintjük, hogyan segíthetünk Neked ebben mi, Ötlettárasok - és hogyan segíthetsz Te a Diákköröknek, és nekünk :)


center

Az evangelizáció rovat felépítése. A képre sajnos még nem tudsz kattintani, de lentebb megtalálod a rovatok felsorolását!


Alrovataink

  • Face-to-face evangelizáció: Elfog a félsz, ha arra gondolsz, hogy talán egyszer egy nem hívővel kell majd négyszemközt megértetned, kicsoda Krisztus, és miért jó az, amiben Te hiszel? Már tűkön ülve várod, hogy másokkal is megértethesd, mit is tett értünk Jézus sok-sok évvel ezelőtt? Diákkör-vezető vagy, és szeretnéd társaidat segíteni abban, hogy bátran beszélgethessenek Istenről? Bármelyik kérdést is érzed Magadhoz közel állónak, ezen az oldalon mindenképp találsz majd hasznos válaszokat! :) (((FOLYAMATBAN)))
  • Rendezvények: Minden, amihez egynél több ember szükségeltetik! Olyan, jól bevált és mind hívő, mind nem hívő számára felejthetetlen élményt jelentő rendezvényekhez találhattok itt ötleteket, mint a Láthatatlan színház, a Bibliatanulmányozás stb. Itt olvashatjátok a linzi 2008-as IFES Konferencia előadásainak és szemináriumainak anyagait is.(((FOLYAMATBAN)))
  • Sikertörténetek és kudarcok: Ez egy megtévesztő cím... Az egyértelműsége miatt választottuk, de mi hiszünk abban, hogy az evangelizációban nincsenek kudarcok! Istennek pontos terve van arra, kit hogyan hív el, és sosem tudhatjuk előre, nekünk milyen szerepünk van ebben. Ez a lap olyan történeteket mutat be Nektek, amik sikeres vagy látszólag sikertelen evangelizációkról szólnak. Ezeknek a célja az, hogy tanulhassunk, vigaszt meríthesüsnk belőlük, és gyönyörködhessünk Isten kegyelmében. (((FOLYAMATBAN)))
  • Whats new?: Az "Evangelizáció" rovat nagy megújuláson ment át 2007 tavasza és nyara során. Az oldalt jelentősen kibővítettük, hogy több ötletet és könnyebben érthetően helyezhessünk el rajta. A munkánk azóta sem ért véget, és az oldalt folyamatosan javítjuk, szerkesztjük (és a többes szám egyes személyű MI itt egyenlő azzal, hogy az Ötlettár szerkesztősége + TI :) ). Hogy ne kelljen minden alkalommal az egész rovatot végigböngészni a Titeket érdeklő újdonságokat keresve, ezen a lapon időpont szerint megtekinthető minden változás, ami az "Evangelizáció" rovatban történik!

Üzenetünk :)

Mi, Ötlettárasok, nem vagyunk próféták! (Ha úgy csinálunk, akkor csak annyi történt, hogy a kevélység vétkébe estünk :) ). Mi nem tudjuk, hogyan kell evangelizálni - ezt Ti tudjátok, tapasztalatból, látásból, hallásból, gondolkodásból. Mi közvetíteni tudunk Köztetek, Olvasóink között.

Éppen ezért, ha vannak a fenti témában ötleteid, élményeid, gondolataid, kérdéseid(!), sokat segíthetsz nekünk is és a többi tanácsot keresőnek is, ha elmondod azokat! Ha ilyenek lennének Benned, nosza, ragadj billentyűzetet és írj!

Sikeres, áldott keresgélést kívánunk!

Az "Evangelizáció" rovat szerkesztője:

Nagy Gábor Lajos (nagygl kukac gmail.com)

Személyes eszközök