VagyOK

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Alrovatok: Mi (a) VagyOK? | Tanácsok bibliaosztáshoz | Marketinges VagyOK | Láthatatlan VagyOK | Érdeklődő VagyOK | VagyOK BT | Beszélgetős VagyOK | VagyOK evangelizációs tábor | Még én is itt VagyOK:)


Mi (a) vagyOK? 370px

A vagyOK a MEKDSZ 2007 tavaszi evangélizációs programja. Körülbelül 10.000 saját tervezésű János evangéliumát adunk ki ekkor, amit a diákkörök egy amolyan János-fesztivál keretében barátoknak és érdeklődőknek adhatnak majd.

Milyen lesz a vagyOK?

Reméljük igényes, színvonalas, méltó János evangéliumának gazdagságához. Reméljük olyan lesz, hogy általa mi, mekdszesek is jobban megismerjük Istent. Reméljük őszinte lesz: szeretnénk, ha ennek az evangélizációnak lenne eredménye, de ha mégsem lesz, szeretnénk ezzel is szembenézni. Ráhangolódásképpen, hogy miért is Jánosra esett a választás, olvassátok el Zotyó írását, ennél szebben és érthetőbben úgysem lehet elmondani, mi a VagyOK lényege: http://www.mekdsz.siteset.hu/index.php?m=7683

Ahonnan minden elindult...

Élt egyszer az Egyesült Államokban egy keresztény ember, aki történetesen nagyon szerette a Bibliát. De nem csak egyszerűen nagyon, de annyira, hogy minden évben 5-8 alkalommal végig is olvasta...Nagyjából minden nap egy teljes bibliai könyvet elolvasott, mindezt nagyjából 60 éven át.

Ez az ember nem lelkész volt vagy misszionárius, hanem egy üzletember. 106 évet élt, és élete végén minden pénzét egy alapítványnak adta arra a célra, hogy Bibliák nyomtatására költsék, hogy az Ige eljusson minél több emberhez.

Most unokaöccse kezeli az örökséget, és ebből nyert a MEKDSZ pályázata is a vagyOK programra. Pénzt és ami még ennél is fontosabb: bátorítást. A MEKDSZ 15.000 dollárt nyert bibliaosztó programunkra, a vagyOK-ra. A pályázat szerint a teljes összeget a Bibliák nyomtatására kellett költenünk, így körülbelül 10-12.000 János evangéliumát tudtunk a nyáron nyomtatni. sőt egy cd is lesz benne, amin rajta lesz a teljes Biblia szövege és egy kvíz is. Közben gőzerővel készül a vagyOK honlap és a blog is.

De csak Bibliákat osztunk?

Természetesen nem. Ha csak kiállnák a bejárat elé, vagy a folyosóra, és az emberek kezébe nyomnánk a János evangéliumokat, akkor szépen megtöltenénk velük az egyetemeink kukáit. Ezért a MEKDSZ terve az, hogy a tavaszi félévben a diákkörök János evangéliumához kapcsolódóan programokat szervezzenek, olyan evangelizációs rendezvényeket, amelyek közben/végén úgy lehet odaadni az emberek kezébe az Igét, hogy már részt vettek valamiben, már felkeltettük az érdeklődésüket. Ez a rendezvénysorozat a VagyOK program, és az Ötlettár ehhez szeretné a lehető legtöbb gyakorlati segítséget nyújtani.


Alrovatok bővebben:

  • Marketinges VagyOK: Itt ahhoz kaptok segítséget, hogyan hirdessétek az egyes VagyOK programokat, illetve a konkrét plakátötleteiteket is ebben a rovatban gyűjtjük. Ezen kívül a Leszek hétvégén összegyűlt (néha agyament) ötletek is itt kaptak helyet.
  • Láthatatlan VagyOK: Képzelj el egy színdarabot, aminek te vagy a főszereplője! Izgalmas? Nevetséges? Akciódús? A láthatatlan színház lényege, hogy egy bekötött szemű embert vezetünk egy történeten keresztül, aki szagokat érez, hangokat, zenét hall, tapinthat dolgokat – de semmit sem láthat. Emiatt sokkal mélyebben lehet átélni a történetet, ami lehet biblia vagy nem biblia, a lényeg, hogy színdarabszerű.
  • VagyOK BT: Lectio Divina, Bibliodrámácska, Képodráma, Induktív BT...avagy hogy néz ki a Bibliatanulmányozás dizájnos-mekdszes VagyOK módra?
  • Beszélgetős VagyOK: Ez most a párbeszéd ideje. Te így látod, én úgy. Vélemények, vitás kérdések, esetleg ismerős hírek a közélet és közkultúra világából, hogy ezen a nyelven és ebben a közegben is megfogalmazhassuk álláspontunkat. A vagyok beszélgetésen nem úgy derül ki, hogy keresztény vagy, hogy kimondod: Krisztus. Itt az étformált jellem, megélt tapasztalat, rálátás, belátás és bölcsesség tehet bizonyságot. Ha Isten is úgy akarja.
  • VagyOK evangelizációs tábor: Az evangelizációs tábor egy olyan, legalább néhány napból álló esemény, ahol hívők és nem hívők vannak jelen, valami kreatív elfoglaltságban vesznek részt közösen (pl. gitártanulás), több alkalommal Istenről beszélgetnek egy-egy bibliai rész alapján, és persze jól érzik magukat. :-)
  • Még én is itt VagyOK:): Az első vagyOK-félév megvalósult és ötletként felmerült programjai: segíthet az őszi kínálat összeállításában! Segítsetek ti is a felmerült új ötletekkel!

Rovatvezetők

  • Nagy Ági (ardeoagi kukac gmail.com)
  • Nagy Zsuzsi (nazsuzs kukac gmail.com)
  • Seben Glóri (sebengloria kukac yahoo.com)
Személyes eszközök