Dr. Bánfalvi Attila

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

A lap korábbi változatát látod, amilyen Muranyifruzsi (Vita | Szerkesztései) 2007. április 21., 12:03-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | legfrissebb változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Dr. Bánfalvi Attila 50 év körüli orvos, Debrecenben lakik, a DE OEC Magatartástudományi Intézetben dolgozik, "provokatőr". Előadást tartott már A trauma kultúrája és Az orvostanhallgatók lelki átalakulása címmel. Docens, úgyhogy elfoglalt, de együttműködő, lehet rá számítani, csak idejében kell szólni neki, ha fel akarjuk kérni előadás tartására.

Nem hívő előadó, ebből következően állításaival lehet vitatkozni, nem kimondottan biblikusak, inkább nagy filozófusokra támaszkodik, de igazi vitapartner. Széles látókörű, művelt, nagyon jól felkészült. Előadásához mind zenei (napjaink zenéi) anyagot, mind projektoros kivetítést felhasznál, úgyhogy a hallgatóság minden csatornáját képes lekötni 45 percen keresztül (ami ugye nagy teljesítmény!). Néha elkalandozik tudományos vizekre, amikor talán kicsit nehéz követni, de személyének nagy előnye, hogy például a 2007-es tavaszi Medikus Konferenciára sok nem hívő diák jött el csak az ő nevének hallatára.

Fontos róla tudni, hogy provokatőr, filozófus, de ha megkérjük, hogy a szélsőségektől tartózkodjon, megértő.

Előadásai végén hagy időt a felmerülő kérdésekre, amitől azok igen interaktívak lesznek. Mindenki kifejtheti a véleményét, amit sokan meg is tesznek, mivel a provokátor jelleg ezt elősegíti. A váratlan helyzeteket jól kezeli.

Jól vegyíti az elvontságot az élet mindennapi dolgaival, habár az elvontság serpenyője felé billen inkább a mérleg nyelve.

Előadásai elgondolkodtatók, néhol felkavaróak és felrázóak. Néha kardélen táncol a véleményét illetően, de ez érthető, mert nem hívő. Szakmai összetétel szempontjából minden réteget megfog, de inkább szól természettudományokban és pszichológiában, filozófiában jártasoknak.

Előadásai élet ízűek, az előadó maga őszinte, nyitott mások véleményére. Előadása a leülepedett iszapot felkavarja, ütős.

Tanácsoljuk, hogy mindenképpen beszéljék át az előadóval, hogy mit fog mondani, nehogy nagy meglepetések érjék a hallgatóságot. Ugyanakkor nem enged beleszólást az előadásába, de érdemes felhívni a figyelmét, hogy keresztény közösségbe megy - és ezt figyelembe fogja venni.

vissza

Személyes eszközök