Faliújság, vitrin - Mivel töltsük fel?

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

(Változatok közti eltérés)

2007. december 28., 11:51 változat

Az alábbiakban ötleteket adunk, hogy mit is érdemes kirakni a faliújságra, vitrinbe.


bibliakörös/mekdsz ismertető (+logo)

Képzeljétek bele magatokat a többi diák helyébe. Még ha valaki gyülekezetbe is jár, akkor is gyanakodva nézhet erre a bizonyos "mekdsz" körre. Ha nem írtok le magatokról semmit, akkor igen kicsi az esélye, hogy eljönnek. Ismeretlen helyre csak az megy el, aki bátor ill. van bizalma hozzá. A bizalmat lehet növelni, ha többet tud meg rólatok...

Nagyon fontos tehát, hogy röviden írjátok le, hogy mit is csinál a diákkörötök, hogy néz ki egy alkalom, nincs tagság, bárkit szívesen láttok, felekezetközi, öntevékeny stb. Érdemes a mekdsz történetét is 1-2 bekezdés erejéig ismertetni.

Ha van honlapotok, akkor adjátok meg a címét (egy email címet feltétlen, hogy kapcsolatba tudjanak veletek lépni).

aktuális programok (diákköri/ mekdszes alkalmak)

Érdemes kitenni a féléves programot, akár olyan szinten is, hogy melyik hétre terveztek meghívott előadót, mikor lesz kirándulás, mikor marad el az alkalom. Ez tervezettségre utal, ami vonzó...

Emellett mindig plakátoljátok ki, ha nyitó alkalmatok van, valami előadást szerveztek, vagy mondjuk táncházra szeretnétek invitálni az embereket. Mivel tietek a faliújság, érdemes több példányt kirakni (akár beborítva majdnem az egészet akár többféle színű papírokra is, mert ez feltűnő).

Képek a diákkörről

Vitrin esetén mindenképp tegyek ki képeket: nyitó alkalomról, kirándulásról, táborról, mekdszről... A képek közelebb hoznak titeket az egyetemistákhoz és feltűnőbbek is.


bibliakörös/mekdsz ismertető (logo)


  • egy-egy rövid gondolat, aforizma


figyelemfelkeltő dekoráció

Ha rendszeresen frissítitek


egyéb keresztény aktuális programok

Lehetnek olyan programok, melyeket bár nem a diákkör vagy a mekdsz szervez, de érdemes ajánlani őket (pl. "Ez az a nap", érdekes előadássorozat a párkapcsolatokról stb.). Olyanokat tegyetek ki, amit tényleg ajánlotok. Érdemes lehet a plakát fölé odaírni, hogy "Bár nem a diákkör szervezi, de mi is ajánljuk, érdemes részt venni:" szöveget.

Figyeljetek arra, hogy ha van diákkörös faliújság, akkor nem diákkörös, hívő diákok egyébként is fognak kitenni dolgokat. Ezeket nézzétek meg, és ha gyanúsak, akkor inkább szedjétek le. Csak a megbízhatóak maradjanak. Ha ott hagyjátok, részben felelősséget vállaltok érte.

Idézetek, ha nincs ötletetek

Aforizmák


Már önmagában egy-egy érdekes/találó idézettel is megszólítható néhány érdeklődő.


Igeversek


Ne felejtsük a következőket!:

"Isten igéje élő és ható." Zsid 4;12

"Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem." Ézs 55,11.

"Mint az arany alma ezüst tányéron: olyan a helyén mondott ige!" Péld 25,11.

Isten az Igéjén keresztül még úgy is megszólíthat embereket, hogy az hitetlen ember szájából hangzik el. Ne féljünk idézni a Bibliából.Személyes eszközök