Kezdőlap

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

(Változatok közti eltérés)
2. sor: 2. sor:
==HÍREK, ÚJDONSÁGOK, AKTUALITÁSOK==
==HÍREK, ÚJDONSÁGOK, AKTUALITÁSOK==
 +
'''2008-as Téli Tábor ajánló prezi'''
 +
 +
A műszakisok (Csákai Isti) készítettek egy kis prezit, kedvcsinálót a téli táborhoz. [[Média:Otlettar van aki telitabor ajanlo.pps|'''TÖLTSD LE, KATTINTS IDE! (5MB)''']] És jelentkezz rá:) Ha tetszik, küldd tovább az oldal linkjét a többi diákkörösnek... [http://www.mekdsz.siteset.hu/index.php?m=12642 Bővebb infó a mekdsz honlapon!]
 +
 +
'''Dicsérjétek az Urat, mert jó! - mécsesfényben dicsőítettünk a gödöllői református templomban'''
'''Dicsérjétek az Urat, mert jó! - mécsesfényben dicsőítettünk a gödöllői református templomban'''

2008. január 6., 19:41 változat

Üdvözlünk!

HÍREK, ÚJDONSÁGOK, AKTUALITÁSOK

2008-as Téli Tábor ajánló prezi

A műszakisok (Csákai Isti) készítettek egy kis prezit, kedvcsinálót a téli táborhoz. TÖLTSD LE, KATTINTS IDE! (5MB) És jelentkezz rá:) Ha tetszik, küldd tovább az oldal linkjét a többi diákkörösnek... Bővebb infó a mekdsz honlapon!


Dicsérjétek az Urat, mert jó! - mécsesfényben dicsőítettünk a gödöllői református templomban

Lassan hagyomány lesz az a kezdeményezés, hogy az Ötlettár-hétvégék bevezető, péntek estéjét az Istennel és egymással való kapcsolatunk ápolásával töltjük. Hisszük, hogy a honlap is egyre jobb lesz, és csak akkor lesz jó, ha mindezt nem öncélúan, hanem az Úrért tesszük! Minden diák és szenior Mekdsz-est arra kérünk, hogy imádkozzon értünk, és ötleteivel, észrevételeivel, kritikáival is segítse a munkánkat! Hamarosan szemügyre vehetitek az első diákkörös látogatások, a vezetőképzők eredményeit, valamint azt, hogy a november 23-24-ei Ötlettár-hétvége milyen újításokkal gazdagította a honlapot!

Szeretettel: Seben Glóri

Vezetőképző és diákkör látogatások

Az október eleji vezetőképzőn az Ötlettár is képviseltette magát. A vezetők számára részletesen bemutatásra került a honlap. A vezetők (és a munkatársak is) meglepődtek, "nem is tudták, hogy ilyen jó az Ötlettár!" A tábori hirdetések alapján ismerték korábban is, de nem nagyon nézegették, nem nagyon használták... Használd az ÖT-at, mert megéri...

Október végétől megkezdjük a pesti diákkörök látogatását, amolyan "ÖT-Roadshow" keretében:) Szeretnénk, hogy ne csak a vezetők, hanem az aktív diákkörösök is tudomást szerezzenek, tudják meg, hogy nekik is számos praktikus segítséget rejt az oldal. Valamint szeretnénk titeket arra is rávenni, hogy kicsit aktívabban járuljatok hozzá ötleteitekkel a honlap fejlesztéséhez.

Üdv, Bakó Csabi


Ugye TE is szereted az Ötlettárat?

Szeptember 21-22-én ismét volt Ötlettár-hétvége. Ez egy olyan különleges alkalom, amikor az ÖT-csapat tagjai összegyűlnek a festői szépségű Gödöllő Református Líceumában, hogy fejlesszék a honlapot, ötleteljenek, viharoztassák az agyukat és egy kicsit együtt is legyenek, "csak úgy": mert együtt lenni jó, különösen, ha Isten is velünk van. És most ott volt. Olyat éreztem, amit eddig egyetlen hétvégén sem: biztos vagyok benne, hogy Isten megáldja a szolgálatunkat, és fel tud és akar minket használni a diákkörök segítésében. Az Ötlettár jóval több mint egy feladatra orientált team: igazi közösség, ahol megoszthatóak az érzelmek, a problémák; ahol mindig találsz valakit, aki segít; ahol befogadják az újakat (még akkor is, ha - akárcsak én - nem a pesti közgáz diákkörbe jártak ;). Szóval én bátorítok mindenkit, aki netán szolgálatot keres: ha úgy érzi, Isten hívja őt az Ötlettárba, ne habozzon!

Várunk, hogy velünk együtt megtapasztald, hogy jó Istent szolgálni - a magunk szerény módján is!

Seben Glóri


Bővül a VagyOK, dübörög az Ötlettár

Bizonyára kellemes meglepetést jelent nektek, hogy az Ötlettár folymatosan megújul, áttekinthetőbb és frissebb lesz. Szeretnénk felhívni figyelmeteket a folyamatosan bővülő (és bővíthető)VagyOK és Evangelizáció rovatokra, de a többi rovat is felülvizsgálatra került. És egy kis extra ajándék a karácsonyfa alá: reményeink szerint hamarosan elkészül a honlap új rovata, amelyet a kisebb létszámú diákkörök különleges igényeihez szeretnénk igazítani.


Tovább bővült legújabb rovatunk

A VagyOK rovatban mindenféle segítséget, letölthető anyagokat találtok / fogtok találni a VagyOK programhoz. Alrovatai: Mi (a) VagyOK? | Láthatatlan VagyOK | VagyOK BT | Beszélgetős VagyOK | VagyOK evangelizációs tábor | Még én is itt VagyOK:)

Szeretnénk kiemelni a Láthatatlan vagyok Tippek és tanácsok | Forgatókönyvek, zenék részét. Itt a láthatatlan színházak szervezéséhez találtok tanácsokat, tippeket, és letölthettek 7 forgatókönyvet a hozzájuk tartozó zenékkel együtt!

A másik a Beszélgetős VagyOK rész, ahol letölthetitek a téli táboros kicsopis beszélgetések szövegeit, idézeteit (Bevállalós vagyok, Kivagyok, Periférián vagyok, Okos vagyok, Szkeptikus vagyok).

Az anyagokat folyamatosan bővítjük.

TOVÁBBI AJÁNLATAINK

A VIP rovat kifejezetten vezetőknek íródott. Mivel sokan közülünk nem született vezetők, így hát nem árt, ha beleolvasnak korábbi vezetők tapasztalataiba, javaslataiba. Érdemes ezeket megnézni: kicsit bölcsebben tudjátok majd vezetni a diákkört. Ez a rovat már gyakorlatilag teljesen készen van (képekből szeretnénk többet felrakni, de ez ugye nem számít most:) Néhány alrovata:

I have a dream
Mielőtt beleássuk magunkat a programok, intéznivalók, szervezkedések sűrűjébe, nem árt egy pillantást vetnünk arra, hogy mik is a céljaink. Talán már készen vannak a félévtervek, talán még csak egy két diákkörös alkalomra van ötlet...akárhogy is állunk, gondolkodjunk el azon, miért is csináljuk ezt az egészet! Kellenek a nagy tervek, célok, látások. A diákkör vezetésében elsődleges dolog, hogy legyen egy világos koncepciónk, milyen irányba is szeretnénk menni... merjünk álmodni! Ehhez nyújt segítséget ez a diákkör céljairól szóló rovat.
Vonj be másokat
Már elkezdődött a félév, talán már mindenütt megvoltak a nyitóalkalmak, (amelyekről ugye várjuk a beszámolókat az ardeoagi kukac gmail pont com címre Áginak, ill. a listán is érdekesek lehetnek!!) itt az ideje, hogy beinduljon a gépezet, megkezdődjön a megálmodott programok szervezése. A diákkör azonban nem egyszemélyes vállalkozás. Nem csak a vezető feladata lehet a szervezés, a programok lebonyolítása, érdemes bevonni minél több embert. Ebben a rovatban jó tippeket találhattok arra, hogyan lehet felaosztani a munkát, hogyan lehet megtalálni a megfelelő munkatársakat, illetve hogyan lehet motiválni az embereket.
Tarts megbeszéléseket
Ezt már az előzőleg is ajánlottuk... Most is.

A diákkörre sokféle képpen fel lehet hívni a figyelmet. Az egyik fő lehetőséget a plakátok, szórólapok jelentik. Bár rovat még kialakítás alatt van (egyes részei félkészek), viszont van már legalább két rész, amit mindenképp nézzetek meg:

Word kiadványkészítő suli
Már megvan a lelkesedés, van ember, aki alig várja, hogy plakátolhasson, de nem tud senki jó plakátot készíteni Wordben? Esetleg a diákkörötök évfordulóra készül, és évkönyvet szeretne kiadni, vagy diákkörös újsággal elárasztani az egyetemet? Nagyszerű ötletek vannak, de senki nem tudja, hogyan kell ilyen technikailag megcsinálni? ("A lélek kész, de a test erőtlen..."?) Akkor a Word kiadványkészítő suli (majdnem) minden kérdésetekre választ ad. Kezdőtől a profi szintig megidsmerhetitek a Word csínját-bínját. 23 oldalon vezet végig mindazon, ami szükséges lehet egy jó plakát vagy kiadvány elkészítéséhez. Szó van benne a képek kezeléséről, speciális betűformázásokról, Wordartokról, szövegdobozokról, nyomtatási trükkökről stb. ... Word mindenütt van, és kiváló dolgokat lehet vele létrehozni. Csak egy kicsit jobban kell ismerni a funkcióit!
Fénymásolóhelyek
Kész a plakát, de nem tudtok hol fénymásolni? Vagy eszméletlen drágán? Itt tuti tippeket kaphattok, hol találtok olcsó és jó fénymásolóhelyeket Budapesten.


Ha a KORÁBBI ÚJDONSÁGOKra vagy aktualitásokra vagy kíváncsi, kattints ide!


Örülünk, hogy ellátogattatok ide! Kérlek, hordozzátok imádságban az Ötlettár kezdeményezést... Ha még nem voltál itt, akkor kattints ide egy kis leírásért... Továbbá nézzétek meg a segítség oldalt!

Ötlettár csapat

((Az alul levő frissítési dátum ne csapjon be: ez a kezdőoldalra vonatkozik. Az Ötlettár folyamatosan frissül és bővül!))

Személyes eszközök