Kezdőlap

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

(Változatok közti eltérés)
1. sor: 1. sor:
 +
'''KEDVES LÁTOGATÓ! AZ OLDAL "MOTORJÁT" FRISSÍTETTÜK. EZ NÉHÁNY ÚJ HASZNOS FUNKCIÓT FOG EREDMÉNYEZNI, AZONBAN AMINT LÁTOD, MÉG PÁR BEÁLLÍTÁS HÁTRAVAN. EGY KIS TÜRELMET KÉRÜNK.'''
 +
 +
''ÖTLETTÁR CSAPAT''
 +
[[Kép:kezdolapkep2.jpg|center|Üdvözlünk!]]
[[Kép:kezdolapkep2.jpg|center|Üdvözlünk!]]

2008. június 25., 15:01 változat

KEDVES LÁTOGATÓ! AZ OLDAL "MOTORJÁT" FRISSÍTETTÜK. EZ NÉHÁNY ÚJ HASZNOS FUNKCIÓT FOG EREDMÉNYEZNI, AZONBAN AMINT LÁTOD, MÉG PÁR BEÁLLÍTÁS HÁTRAVAN. EGY KIS TÜRELMET KÉRÜNK.

ÖTLETTÁR CSAPAT

Üdvözlünk!

HÍREK, ÚJDONSÁGOK, AKTUALITÁSOK

Az Ötlettárban az IFES Konferencia szemináriumainak összefoglalói!

Nagy örömmel jelentem be, hogy ma estétől letölthetők az összefoglalók, amelyeket néhány önkéntes készített a linzi Track-ekről. Ezeket az Evangelizáció rovatban találjátok, itt.

Az összefoglalók célja az, hogy azok, akik a konferencián nem tudtak részt venni (vagy részt vettek, de egyszerre csak egy helyen tudtak jelen lenni), ne rekesztődjenek ki a tanításokból. A legtöbb anyag lazábban vagy szorosabban az evangelizációhoz kötődik. Több közülük olyan módszereket ismertet, amelyeket a diákkörökben is érdemes kipróbálnotok, másokból inkább egyénileg tudtok tanulni.

Imádkozunk azért, hogy minél több diákkörös találjon hasznos anyagot az összefoglalók között, és reméljük, hogy ezek nyomán elindul majd egy-egy új ötlet, vagy új program a diákkörökben, Isten nagyobb dicsőségére!

Nagy Gábor


Linzer torta: egy szeletet ti is kaphattok belőle

Aki esetleg nem tudott eljutni a 2008 húsvéti IFES Europe-konferenciára, az okkal szomorkodik: fantasztikus lelki és közösségi élmény volt ez az esemény! 2500 európai (természetesen minden nemzet és szín képviseltette magát) fiatal, aki Jézus Krisztus örömhírét kész megosztani diáktársaival: mind együtt, egy Lélekkel átitatva. Napsütéses hóesésben ünnepeltük a Feltámadást a Bergschlössl udvarán. Fekete papírra írtuk fel a bűneinket, melyeket elégettünk. Találkoztunk a grúz testvér-diákszövetség küldötteivel (képzeljétek: 5 kereszt van a zászlajukban!)Hihetetlen bátorítást kaptunk az igehirdetésekből, a főelőadó saját életéből vett csetlő-botló evangelizációs próbálkozásainak példáiból.És a trackek (szemináriumok)! Április végére reményeink szerint sikerül feltöltenünk a konferencia megosztható anyagait, összefoglalóit az Ötlettárba. Igyekszünk mindenki által hasznosítható ötleteket kínálni a magyar diákmisszióhoz, és átadni egy cseppet abból a bátorságból, melyet Urunk ezen a konferencián ajándékozott nekünk! Imádkozzatok értünk!

sebenglori


Ötlettár a Téli Táborban II.

A felmérés eredményei (grafikusan)

A Téli Tábor eredményei Ötlettár-szempontból: a szűk három nap alatt 106 szórólapot osztottunk ki (minden 4. embernek!), emellett 40 diákkörvezető kapott Ötlettár-kérdőívet. Ebben az Ötlettár különböző anyagainak fontosságát kellett felmérniük egy 1-től 5-ig terjedő skálán. A felmérés eredményét jobbra láthatjátok (kattintsatok rá a nagyobb képért). A teljes átlag 3,78, ami nagyon jónak számít ezen a kérdőíven. Sokan jártak standunknál is, és hívták fel a figyelmet arra, hogy a jó tartalmakat gyakran nem könnyű megtalálni az oldalon. Néhány héten belül elindítjuk majd az új kezdőlapot, amivel ezen igyekszünk segíteni.

Addig is a jövőben a kialakult sorrendet figyelembe véve törekszünk majd az Ötlettár javítására. Köszönjük mindenkinek, aki véleményével hozzájárult az Ötlettár még jobbá tételéhez!

Ötlettárasok


Ötlettár a Téli Táborban

Örömmel jelentjük, hogy az Ötlettár saját standot állít a most következő Téli Táborban. Ennél a standnál várunk Benneteket kötetlen beszélgetésre az Ötlettárról, a Diákkörökről vagy minden másról, ami a főiskolások és egyetemisták életéhez kapcsolódik. Itt személyesen kérhetsz tőlünk segítséget, tanácsokat is Diákkörös problémákhoz, megoszthatod másokkal a saját Diákkörödben bevált ötleteket, módszereket. Várunk tehát szeretettel standunknál a Téli Táborban!

Ötlettárasok


2008-as Téli Tábor ajánló prezi

A műszakisok (Csákai Isti) készítettek egy kis prezit, kedvcsinálót a téli táborhoz. TÖLTSD LE, KATTINTS IDE! (5MB) És jelentkezz rá:) Ha tetszik, küldd tovább az oldal linkjét a többi diákkörösnek... Egy rövid tájékoztatót is találsz itt a tábor részleteiről, kattins! Jelentkezés és bővebb infó pedig a mekdsz honlapon!


Következő ÖT hétvége: január 25-26. - szeretnél bekapcsolódni?

Vizsgaidőszak lezárultával ismét összegyűlik az ÖT lelkes csapata, hogy tovább folytassa az oldal fejlesztését, töltögetését. A Téli Táborra szeretnénk újabb remek ötleteket felrakni, s az ÖT-at még jobban bemutatni... Ha szeretnél bekapcsolódni, akár alkalmi segítőnek is, írj Csabának (csaba.bako kukac freemail.hu).

Bakó Csaba


Dicsérjétek az Urat, mert jó! - mécsesfényben dicsőítettünk a gödöllői református templomban

Lassan hagyomány lesz az a kezdeményezés, hogy az Ötlettár-hétvégék bevezető, péntek estéjét az Istennel és egymással való kapcsolatunk ápolásával töltjük. Hisszük, hogy a honlap is egyre jobb lesz, és csak akkor lesz jó, ha mindezt nem öncélúan, hanem az Úrért tesszük! Minden diák és szenior Mekdsz-est arra kérünk, hogy imádkozzon értünk, és ötleteivel, észrevételeivel, kritikáival is segítse a munkánkat! Hamarosan szemügyre vehetitek az első diákkörös látogatások, a vezetőképzők eredményeit, valamint azt, hogy a november 23-24-ei Ötlettár-hétvége milyen újításokkal gazdagította a honlapot!

Szeretettel: Seben Glóri


Vezetőképző és diákkör látogatások

Az október eleji vezetőképzőn az Ötlettár is képviseltette magát. A vezetők számára részletesen bemutatásra került a honlap. A vezetők (és a munkatársak is) meglepődtek, "nem is tudták, hogy ilyen jó az Ötlettár!" A tábori hirdetések alapján ismerték korábban is, de nem nagyon nézegették, nem nagyon használták... Használd az ÖT-at, mert megéri...

Október végétől megkezdjük a pesti diákkörök látogatását, amolyan "ÖT-Roadshow" keretében:) Szeretnénk, hogy ne csak a vezetők, hanem az aktív diákkörösök is tudomást szerezzenek, tudják meg, hogy nekik is számos praktikus segítséget rejt az oldal. Valamint szeretnénk titeket arra is rávenni, hogy kicsit aktívabban járuljatok hozzá ötleteitekkel a honlap fejlesztéséhez.

Üdv, Bakó Csabi


Ugye TE is szereted az Ötlettárat?

Szeptember 21-22-én ismét volt Ötlettár-hétvége. Ez egy olyan különleges alkalom, amikor az ÖT-csapat tagjai összegyűlnek a festői szépségű Gödöllő Református Líceumában, hogy fejlesszék a honlapot, ötleteljenek, viharoztassák az agyukat és egy kicsit együtt is legyenek, "csak úgy": mert együtt lenni jó, különösen, ha Isten is velünk van. És most ott volt. Olyat éreztem, amit eddig egyetlen hétvégén sem: biztos vagyok benne, hogy Isten megáldja a szolgálatunkat, és fel tud és akar minket használni a diákkörök segítésében. Az Ötlettár jóval több mint egy feladatra orientált team: igazi közösség, ahol megoszthatóak az érzelmek, a problémák; ahol mindig találsz valakit, aki segít; ahol befogadják az újakat (még akkor is, ha - akárcsak én - nem a pesti közgáz diákkörbe jártak ;). Szóval én bátorítok mindenkit, aki netán szolgálatot keres: ha úgy érzi, Isten hívja őt az Ötlettárba, ne habozzon!

Várunk, hogy velünk együtt megtapasztald, hogy jó Istent szolgálni - a magunk szerény módján is!

Seben Glóri


Bővül a VagyOK, dübörög az Ötlettár

Bizonyára kellemes meglepetést jelent nektek, hogy az Ötlettár folymatosan megújul, áttekinthetőbb és frissebb lesz. Szeretnénk felhívni figyelmeteket a folyamatosan bővülő (és bővíthető)VagyOK és Evangelizáció rovatokra, de a többi rovat is felülvizsgálatra került. És egy kis extra ajándék a karácsonyfa alá: reményeink szerint hamarosan elkészül a honlap új rovata, amelyet a kisebb létszámú diákkörök különleges igényeihez szeretnénk igazítani.


Tovább bővült legújabb rovatunk

A VagyOK rovatban mindenféle segítséget, letölthető anyagokat találtok / fogtok találni a VagyOK programhoz. Alrovatai: Mi (a) VagyOK? | Láthatatlan VagyOK | VagyOK BT | Beszélgetős VagyOK | VagyOK evangelizációs tábor | Még én is itt VagyOK:)

Szeretnénk kiemelni a Láthatatlan vagyok Tippek és tanácsok | Forgatókönyvek, zenék részét. Itt a láthatatlan színházak szervezéséhez találtok tanácsokat, tippeket, és letölthettek 7 forgatókönyvet a hozzájuk tartozó zenékkel együtt!

A másik a Beszélgetős VagyOK rész, ahol letölthetitek a téli táboros kicsopis beszélgetések szövegeit, idézeteit (Bevállalós vagyok, Kivagyok, Periférián vagyok, Okos vagyok, Szkeptikus vagyok).

Az anyagokat folyamatosan bővítjük.

TOVÁBBI AJÁNLATAINK

A VIP rovat kifejezetten vezetőknek íródott. Mivel sokan közülünk nem született vezetők, így hát nem árt, ha beleolvasnak korábbi vezetők tapasztalataiba, javaslataiba. Érdemes ezeket megnézni: kicsit bölcsebben tudjátok majd vezetni a diákkört. Ez a rovat már gyakorlatilag teljesen készen van (képekből szeretnénk többet felrakni, de ez ugye nem számít most:) Néhány alrovata:

I have a dream
Mielőtt beleássuk magunkat a programok, intéznivalók, szervezkedések sűrűjébe, nem árt egy pillantást vetnünk arra, hogy mik is a céljaink. Talán már készen vannak a félévtervek, talán még csak egy két diákkörös alkalomra van ötlet...akárhogy is állunk, gondolkodjunk el azon, miért is csináljuk ezt az egészet! Kellenek a nagy tervek, célok, látások. A diákkör vezetésében elsődleges dolog, hogy legyen egy világos koncepciónk, milyen irányba is szeretnénk menni... merjünk álmodni! Ehhez nyújt segítséget ez a diákkör céljairól szóló rovat.
Vonj be másokat
Már elkezdődött a félév, talán már mindenütt megvoltak a nyitóalkalmak, (amelyekről ugye várjuk a beszámolókat az ardeoagi kukac gmail pont com címre Áginak, ill. a listán is érdekesek lehetnek!!) itt az ideje, hogy beinduljon a gépezet, megkezdődjön a megálmodott programok szervezése. A diákkör azonban nem egyszemélyes vállalkozás. Nem csak a vezető feladata lehet a szervezés, a programok lebonyolítása, érdemes bevonni minél több embert. Ebben a rovatban jó tippeket találhattok arra, hogyan lehet felaosztani a munkát, hogyan lehet megtalálni a megfelelő munkatársakat, illetve hogyan lehet motiválni az embereket.
Tarts megbeszéléseket
Ezt már az előzőleg is ajánlottuk... Most is.

A diákkörre sokféle képpen fel lehet hívni a figyelmet. Az egyik fő lehetőséget a plakátok, szórólapok jelentik. Bár rovat még kialakítás alatt van (egyes részei félkészek), viszont van már legalább két rész, amit mindenképp nézzetek meg:

Word kiadványkészítő suli
Már megvan a lelkesedés, van ember, aki alig várja, hogy plakátolhasson, de nem tud senki jó plakátot készíteni Wordben? Esetleg a diákkörötök évfordulóra készül, és évkönyvet szeretne kiadni, vagy diákkörös újsággal elárasztani az egyetemet? Nagyszerű ötletek vannak, de senki nem tudja, hogyan kell ilyen technikailag megcsinálni? ("A lélek kész, de a test erőtlen..."?) Akkor a Word kiadványkészítő suli (majdnem) minden kérdésetekre választ ad. Kezdőtől a profi szintig megidsmerhetitek a Word csínját-bínját. 23 oldalon vezet végig mindazon, ami szükséges lehet egy jó plakát vagy kiadvány elkészítéséhez. Szó van benne a képek kezeléséről, speciális betűformázásokról, Wordartokról, szövegdobozokról, nyomtatási trükkökről stb. ... Word mindenütt van, és kiváló dolgokat lehet vele létrehozni. Csak egy kicsit jobban kell ismerni a funkcióit!
Fénymásolóhelyek
Kész a plakát, de nem tudtok hol fénymásolni? Vagy eszméletlen drágán? Itt tuti tippeket kaphattok, hol találtok olcsó és jó fénymásolóhelyeket Budapesten.


Ha a KORÁBBI ÚJDONSÁGOKra vagy aktualitásokra vagy kíváncsi, kattints ide!


Örülünk, hogy ellátogattatok ide! Kérlek, hordozzátok imádságban az Ötlettár kezdeményezést... Ha még nem voltál itt, akkor kattints ide egy kis leírásért... Továbbá nézzétek meg a segítség oldalt!

Ötlettár csapat

((Az alul levő frissítési dátum ne csapjon be: ez a kezdőoldalra vonatkozik. Az Ötlettár folyamatosan frissül és bővül!))

Személyes eszközök