Megbeszélések után

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

(Változatok közti eltérés)
25. sor: 25. sor:
'''Csaba'''
'''Csaba'''
-
csaba bako kukac freemail pont hu
+
(csaba.bako kukac freemail.hu)

2006. szeptember 9., 10:13 változat

Alpontok: Kellenek a megbeszélések | Alaptípusok | Készülj fel rá | Vezesd őket | Megbeszélések után


Néhány teendőd sajnos a megbeszélés után is van:)


Emlékeztető írása és kiküldése

Az elkészült feljegyzést minél hamarabb kapja meg mindenki, mert ebben vannak a vállalt feladatok. Ha pár napon - egy héten belül nem érkezik reagálás/reklamáció a feljegyzéssel kapcsolatban akkor azt elfogadottnak kell tekinteni. A feladatok vállalóit előfordulhat, hogy noszogatni vagy számon kérni kell, ha ez nem automatikusan történik a következő megbeszélés elején.


Mikor lesz a következő megbeszélés?

Érdemes mihamarabb kijelölni a következő időpontot. Minél később tesszük meg ezt, annál inkább valószínű, hogy nem fognak ráérni, ill. az is esélyes, hogy halogatni fogjuk a megbeszélést.


Mikor nem kell megbeszélés?

Néha az is előfordulhat, hogy nem érdemes megbeszélést szervezni:

  • nincs előkészítve: például nem lehet úgy arról dönteni, hogy hol legyen a nyári diákkörös tábor, hogy még a felelősök nem hívták fel a három lehetséges táborhelyet, így nem tudják az időpontokat, árakat, férőhelyek számát, programlehetőségeket stb.
  • telefon, email, diákköri hirdetés ugyanúgy alkalmas: nincs mit igazából megbeszélni, az infókat pedig simán lehet telefonon, emailen vagy diákkörön közölni. Az is lehet, hogy a téma jelentéktelen, vagy egyedül is eldönthető.
  • egyedül célszerűbben elvégzendő: például egy kérvény megírásához nem célszerű 10 embernek leülni. Sokkal jobb, ha 1 vagy 2 ember készít el egy előzetes verziót, és azt a többiekkel véleményezteti.

Hát, „röviden” ennyi. Ha idáig eljutottál, gratulálok a kitartásodhoz és érdeklődésedhez. Ha bármi javaslatod van (pl. mire lennél bővebben kíváncsi, mit nem értesz, mi butaság) az anyaggal kapcsolatban, kérlek, írd meg! Azt is szívesen veszem, ha leírod, hogy melyik részt találtad hasznosnak, mit tudtál alkalmazni a diákkörödre.

Csaba (csaba.bako kukac freemail.hu)

Személyes eszközök