Sikertörténetek és kudarcok

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

A lap korábbi változatát látod, amilyen Nagygaborlajos (Vita | Szerkesztései) 2007. július 27., 10:23-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | legfrissebb változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

"Mondom nektek: ha valaki vallást tesz rólam az emberek előtt, az Emberfia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt.” (Lukács 12,8)


Itt vagy most: Evangelizáció rovat >>> Sikertörténetek és kudarcok
Alpontok: Kezdőlap | BizonyságtételekNem járunk mindig sikerrel, mikor arra törekszünk, hogy egy nem hívő embertársunknak bemutassuk Jézust és Istent. Ez azért van, mert Istennek terve van mindannyiunkkal, és már réges rég eldöntötte, mikor és hogyan fog megtérni (ha meg fog) az, akinek segíteni próbáltunk. Éppen ezért a kudarcok nem igazi kudarcok, egyszerűen csak nem azonnali sikerek... Azért kaptak helyet ezek is az Ötlettárban, mert tanulhatunk belőlük: türelmet, nyugalmat Isten akaratában, bizalmat és egy-két konkrétumot arra nézve is, hogy mit ne tegyünk.

Az pedig, ha az evangelizáció sikerrel jár, és a másik megtér, gyönyörű dolog... Boldogság annak is, akin keresztül Isten megmutatta, milyen az élet akkor, ha elfogadjuk Őt! Ilyen történeteket is mutatunk most Nektek, mert ebből is tanulhatunk: bizalmat, kitartást, Isten jóságát és azt is megérthetjük egy kicsit, mi is a célunk akkor, ha Róla beszélgetünk másokkal.

Amennyiben Neked is van hasonló élményed - sikeresen vagy sikertelenül beszélgettél erről nem hívőkkel, vagy éppen Téged próbáltak sikerrel vagy sikertelenül megtéríteni -, és szeretnéd megosztani másokkal is, nyugodtan küldd el nekem a lenti e-mailcímre.


Nagy Gábor Lajos, rovatvezető (nagygl kukac gmail.com)

Személyes eszközök