Dr. Egri László

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Dr. Egri László 50 év körüli római katolikus vallású lelkigondozó. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben kézsebész, emellett foglalkozik lelkigondozással (oktatással is), egy katolikus gyülekezet diakónusa. Budapesten él.

Konzervatív, összeszedett és alapos. Szép vetítéssel készül (érthető ábrákkal, színes képekkel), előadási jól követhetőek és fenntartja a figyelmet. Komoly és megbízható hívő ember, így állításai teljes mértékben biblikusak. Előadásai legnagyobb előnye a hitelessége: csak olyan dolgokról beszél, amiket ő maga is gyakorol, vagy megtapasztalt. Nagyon széles látókörű, egy-egy állításán látszik, hogy alaposan utánajárt a kérdésnek (és csak ilyen dolgokat említ meg).

Nyitott a kérdésekre, nagy empátiával válaszol, kedvet csinál az aktivitásra. Előadásai bizonyos részeit talán jobban értik hívő emberek, de alapvetően olyan kérdésekről beszél, amik bárkit érdekelhetnek. Mindenkinek érdekes lehet őt hallgatni, de a legtöbbet mégis azok profitálhatnak belőle, akik valamilyen segítő fogalalkozást űznek és hívők. A Spiritualitás és egészség című előadásában egyensúlyban volt az elmélet és gyakorlat (pl. a pszichológiai bevezető után rögtön bemutatott egy esetet, majd folytatta újra egy "tudományosabb" témával). Ha evangélizációs jellegű előadást szeretnénk, akkor egy elméletibb jellegű témát érdemes kitalálni, és nagyon jó beszélgetés lehet belőle.

Többek között Spiritualitás és egészség, Lelkigondozás a kórházi osztályon címmel tartott már előadást.

Nagyon elfoglalt, nehéz elérni, de ha elvállal egy előadást, alaposan felkészül, és szívesen eljön.

elsősorban egészségügyben dolgozóknak ajánlom, de érthető mindenki másnak is, akit érdekel az egészség.

alapos, színes és használható a gyakorlatban is

néha túl orvosi volt (talán nem mindig érthető mindenkinek)

nagyon tetszett, sok gondolat megragadott (nagyon elgondolkoztató) és használaható a mindennapokban

korán kezdjék el szervezni, és ne adják fel, ha nem veszi fel a telefont vagy nem válaszol e-mailre. érdemes kitartóan zargatni!

vissza

Személyes eszközök