Képezd magad!

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: VIP rovat >>> Képezd magad!
Alpontok: Kezdõoldal | Olvass sokat! | Járj el konferenciákra, képzésekre! | Járj el ide-oda! | Képezd magad! - Segíts be! | Záró


Egy fontos felismerés

Gondolkodtál már azon, hogy vajon Isten milyen dolgokat fog rád bízni életed során? Ha most a diákkör vezetésével bízott meg, akkor könnyen lehet, hogy előbb vagy utóbb még nagyobb feladatokat ad. Talán MEKDSZ munkatárs leszel, vagy a gyülekezetedben fogsz ifit vezetni, esetleg házi bibliacsoportot indítasz. Netán presbiter leszel. Vagy lelkész? Ki tudja?

Egy biztos: Isten vezetni fog, és sok-sok feladatot fog ránk bízni. De vajon alkalmasak vagyunk/leszünk-e mi erre?

Egy lelkész vezetésről írott kiváló könyvét olvasva (Bill Hybels: Mutig führen, magyarul "Légy bátor, és vezess" c. jelent meg) erősödött meg bennem a felismerés, hogy igenis van szerepünk abban, hogy Isten ránk fog-e majd bízni dolgokat. Miért?

Egy-egy feladat elvállalásához adott szintű tapasztalat, tudás szükséges. Amíg nem vagyunk kellően tapasztaltak, érettek, addig bizonyos dolgokat nem bíz ránk. Épp ezért érdemes tudatosan is arra törekednünk, hogy minél több tapasztalatot, gyakorlati tudást szerezzünk.

Hogyan gyűjtehtünk tapasztalatokat? Hasznos lehet, ha elolvasunk bizonyos könyveket, ha eljárunk egy-egy tanfolyamra, képzésre, és ha látókörünket tágítjuk azzal, hogy ide-oda elnézünk! Ezekről szól a "Képezd magad!" rovatrész.

Kérdésed, véleményed, kiegészítéseidet szívesen vesszük!

Csaba

(csaba.bako kukac freemail.hu)

vissza

Személyes eszközök