Könyvek és előadások

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Evangelizáció rovat >>> A közösség felkészülése
Alpontok: Kezdőlap | Közösségépítés | Készüljetek fel együtt! | Kánaáni - magyar szótár | Az újak, érdeklődők befogadása | Kapunyitás | Könyvek és előadások


A közösséget az evangelizációra való felkészülésben a témához kapcsolódóan meghívott előadók és az evangelizációhoz kapcsolódó könyvek is segíthetik. Az oldalon ezekkel kapcsolatban találhattok néhány hasznos linket:

  • Az "Előadók, témák" rovatban előadókat találhattok, témáik szerint csoportosítva. Ezek közül több is kapcsolódik az evangelizációhoz.
  • Az "Olvasnivalók" között találhattok a témáról szóló könyveket és az ezek népszerűsítéséhez felhasználható ötleket.


Ezek mellett ajánljuk még Paul Little: Mondjuk el - de hogyan c. könyvét is, ami az egyéni evangelizációhoz lehet segítség, de saját hitünkről is sokat megtudhatunk belőle. A könyv stílusa eléggé amerikai, viszont nagyon sok hasznos fejezet van benne.C. S. Lewis: Keresztény vagyok

Harmat, ISBN 963-956452-4; 294 o., 2500 HUF További info (recenzióval): Harmat kiadó

Miről szól? A Narnia krónikáinak szerzője rádióelőadásainak felhasználásával írta ezt a könyvet, amelyben érthetően, szellemesen és izgalmasan mutatja be a kereszténység alapvető igazságait. Kiknek ajánljuk? Akik nehezen fogalmazzák meg akár mások, akár saját maguk számára, mi is a keresztény hit lényege, vagy hogyan is fejlődik a keresztény ember az élete során. De akár a kereszténység iránt érdeklődő barátainknak is ajánlható olvasmány, mert mentes a kánaáni zsargontól, szemléletes, elgondolkodtató példákat használ. Hogyan segít az evangelizációban? A könyv szinte provokál, hogy lépj ki a kényelmes bástyáid mögül, és kezdj el beszélgetni a hitedről azokkal is, akiknek a kérdéseire esetleg nem tudsz kész válaszokkal előállni! Ugyanakkor nagyon elgondolkodtató, racionális eszmefuttatásokat tartalmaz, amelyek mögött mégis egy valódi emberélet személyes tapasztalatai állnak.


José H. Prado Flores: Hogyan evangelizáljuk a megkeresztelteket?

Marana Tha Alapítvány,152 o., 600 HUF; További info: Marana Tha

Miről szól? A Szent András Evangelizációs Iskola Pál kurzusának alapkönyve. Biblikusan, érthetően és érdekesen tisztázza az evangelizáció alapkérdéseit . Micsoda- pontosabban kicsoda- az evangélium? Mi a különbség az evangelizáció és a tanítás között? Hogyan hirdették az apostolok Jézust? Mi az újjászületés? Hogyan munkálkodik a Szentlélek az evangelizációban? Kiknek ajánljuk? Protestánsok és nem karizmatikusok is haszonnal forgathatják, főleg, ha nem szégyellnek tanulni a katolikus karizmatikus megújulási mozgalom emblematikus alakjától. Hogyan segít az evangelizációban? Ha nem egészen tiszta miért, mit és hogyan is kéne hirdetnem, ha igei háttérre van szükségem a jó hír továbbadásához. Ha szeretnék egy szemléletes és szellemes ábrákkal és táblázatokkal dolgozó, mégis életszagú könyvet olvasni a misszióról. A szerző a felekezetek között egyetértést képező témákkal foglalkozik benne elsősorban, ezért a diákkörben is jól használható az egyéni vagy a közös evangelizációra való készüléskor.


(((FOLYAMATBAN...)))

Az "Evangelizáció" rovat szerkesztője:

Nagy Gábor Lajos (nagygl kukac gmail.com)

Személyes eszközök