Segédanyagok

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Diákkörös alkalmak rovat >>> Bibliatanulmányozás
Alpontok: Kezdőoldal | Szövegek | Segédanyagok | BT-Témák | Módszerek


Itt olyan anyagokat találsz, amelyek kifejezetten a bibliatanulmányozáshoz nyújtanak segítséget.  • Dohányos János: Hol van megírva?

A majd’ százéves könyv mindmáig az egyik leghasznosabb segédkönyv. Egyes témákhoz (pl. Isten tulajdonságai), szavakhoz (pl. nevek) az összes igeverset összegyűjti – sokszor minden teológiai szakkönyvnél beszédesebb, ha például a „paráználkodással” kapcsolatos összes igeverset meglátjuk egymás mellett, mindenféle kommentár nélkül. Mindezt zseniális szerkesztéssel, logikusan, jól strukturálva – mindenkinek kötelező! :-)

Kiadó: Hitélet, 1991. (reprint)

Kapható: A budapesti baptista könyvesboltban (1068 Budapest, VI. Benczúr utca 31), ott szokott lenni, illetve a Good News keresztény könyvesboltban


  • Érted is, amit olvasol? - Bibliatanulmányozás kezdőknek

A sorozat első kötete bevezetőként szolgál, a Szentírás tanulmányozásával ismerkedők számára ajánlott. Leginkább az induktív BT-t lehet megtanulni belőle.

Kiadó: KIA

Kapható: a legtöbb ismert keresztény könyvesboltban.


  • Bibliatanulmányozás haladóknak

A sorozat második kötete a valódi elmélyülést igyekszik elősegíteni. A rengeteg gyakorlati példa különösen hasznossá teszi.

Kiadó: KIA

Kapható: a legtöbb ismert keresztény könyvesboltban.


  • Gyakran feltett kérdések

Werner Gitt ebben a könyvében olyan kérdésekre keresi a választ, amelyek Istent kereső, kételkedő, bizonytalankodó emberekben fogalmazódtak meg. Ilyen kérdések felmerülhetnek akár egy bibliatanulmányozáson vagy egy mély beszélgetés közben is, és néha nem tudunk rájuk válaszolni. Ilyenkor hasznos lehet, ha fellapozzuk ezt a kis könyvecskét, amiben Istennel, a Bibliával, hittel, tudománnyal, vallásokkal, üdvösséggel, álmokkal, géntechnológiával… kapcsolatos kérdésekre bibliai igékkel alátámasztott válaszlehetőségeket találunk. A könyv végén pedig egy kis fogalomjegyzék segít az idegen, tudományos vagy teológiai kifejezések értelmezésében.

Kiadó: Evangéliumi Kiadó

Kapható: a legtöbb ismert keresztény könyvesboltban.


  • És ajánljuk a Harmat Kiadó BT-segédkönyveit:

http://www.harmat.hu/cim/c6.htm

Ezek között sok olyan is van, amely a Biblia egy konkrét könyvével foglalkozik részletesen.


  • Érdemes a Témák rovatban is körülnézned, mert néhány segédkönyvet ott is találhatsz!


Ha kérdésed, véleményed, javaslatod, ötleted vagy pár bátorító szavad van, írj!


vissza

Személyes eszközök