Tippek, trükkök, javaslatok

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: VagyOK rovat >>> Tanácsok bibliaosztáshoz
Alpontok: Kezdőoldal | Hogyan ne? | Tippek, trükkök, javaslatok


Ebben az alpontban olyan ötleteket olvashatsz, melyek megkönnyítik a Szentírás-ajándékozást vagy feldobják valamivel. A te tippjeidet is szeretettel várjuk!

1. Személyes ajánlás: Főleg, ha már régóta ismered a megajándékozottat, beleírhatsz az elejébe egy számodra kedves idézetet (nem feltétlenül a Bibliából), vagy valamilyen személyes kedvességet, ami tovább növeli számára a könyv értékét. Így még erősebb lesz a motivációja, hogy elolvassa és megőrizze.

2. Igekártya: Saját készítésű, kreatív igés kártyával, kicsi, kézzel rajzolt szórólappal, névjeggyel is feldobhatod a ajándékot. Gergely Kristóf "Isten-névjegye": Média:NevjegyE.doc, és ugyenez angol nyelven: Média:HisNamecard.doc Célszerű a mellékelt lapon a saját elérhetőségeidet is feltüntetni, hogy a megajándékozott a továbbiakban is tudja tartani veled a kapcsolatot.

3. Olvasó vagyOK: Hasonlóan a kiadvány végén szereplő híres emberekhez,te magad is elmondhatod, mi a kedvenc részed János evangéliumából (illetve a teljes Szentírásból), és röviden mondd is el, miért pont az a rész fogott meg, milyen hatással volt a személyes életedre! Ez főleg négyszemközti helyzetben lehet beszélgetésindító.

4. Olvasd te is!: Nehéz olyan könyvet szívesen ajánlani, amit mi magunk sem olvasunk. Igyekezzünk magunk is megszeretni János evangéliumát, keressük meg pozitívumait! Miben lehet több mint a másik három evangélium? Én a vagyOK-program előtt nem szerettem igazán, de a tanulmányozás során felfedeztem az értékeit (pl. olyan ember írta, aki nagyon közel állt érzelmileg Jézushoz, János amolyan "bennfentes" tanítvány, sok új információval; nem azzal foglalkozik, hogyan viselkedj mint pl. Máté, hanem inkább a Jézussal való bensőséges kapcsolattal; ez az ún. "lelki" evangélium stb.).

5.Felhívás keringőre: Ha ismerősöd/barátod elfogadott tőled vagyOK-könyvecskét, következő találkozáskor akár meg is invitálhatod közös Biblia-tanulmányozásra (a diákkörbe, de ketten is csinálhattok BT-t). Hasonlóképpen, amikor valaki eljön egy "lazulósabb" alkalomra, ne csak a Bibliát nyomjuk a kezébe, hanem hangsúlyozzuk, hogy el is jöhet legközelebb is, és elmondhatja a véleményét!

6.Meghívó a többi programra: Az evangéliumhoz mellékelve kis szórólapon felsorolhatjátok a félév többi alkalmát is (helyszínnel, időponttal), hátha kialakul egy "törzsvendég"-csoport.

7. VAGYOK-lista: A látogatóktól szerezzük be az elérhetőségeiket (vagy legalább nevet e-mail címmel). Létrehozhatunk számukra egy levelezőlistát is, amit folyamatosan bővíthetünk, és amelynek segítségével állandóan informálhatjuk őket a programokról. Az még szebb lenne, ha ezen a listán aztán kétirányú kommunikáció indulna: vagyis ők is megosztanák a tapasztalataikat, élményeiket, kritikaikat, kérdéseiket...

8.Báránykák: A BBK-diákkörben a kezdő alkalmon minden diákkörös kapott egy kis képet 3 báránykával. Cél: mindenki gondoljon 3 nem hívő ismerősére, akinek továbbadhatná az evangéliumot, és akivel rendszeresen megpróbálhat beszélgetést kezdeményezni Istenről (elhívhatja programokra, közösen olvashatnak, stb.) Lehet saját rajz vagy fénykép, lehet elmélkedős de beszélgetős is. Ha a diákkörben még sokan nem evangelizáltak, érdemes erről is elbeszélgetni, esetleg egy külön alkalmat tartani erről, vagy átnézni az Ötlettár Evangelizáció rovatát: Evangelizáció.

9. Csomagolás: A Pázmány-Szósz diákkörben úgy dobják föl a vagyOK-Bibliákat, hogy szépen becsomagolják őket: ettől valódi ajándék-jelleget kap.

10. Biblia Olvasó Program: Az egész Biblia elolvasásához nagy segítséget és sok háttérinfót nyújt a Mekdsz Biblia Olvasó Progamja (BOP). Elérhető a Mekdsz honlapjáról (jobb oldali menü), regisztráció után letölthetők az iratcsomagok tömörített formátumban. Ezt is lehet párosan illetve csoportosan végigcsinálni (2 évre van optimalizálva a program), időnként találkozva megbeszélni a kérdéseket, tapasztalatokat!

Személyes eszközök