Faliújság, vitrin

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Plakátolás, reklám rovat >>> Faliújság, vitrin
Alpontok: Faliújság, vitrin - Kezdőoldal | Mivel töltsük fel? | Bibliakörös és mekdsz ismertetők | Aktuális programok | Igék | Aforizmák, gondolatok | Történetek


Faliújság és vitrin - remek lehetőség a figyelem felkeltésére 300px

Mindkettő kiváló lehetőség arra, hogy a diákkört megismertessük az emberekkel, felkeltsük érdeklődésüket a diákkör és alkalmai iránt. Ha ilyen különleges helyzetben vagyunk, hogy az egyetem/fősuli biztosít egy saját faliújságot vagy vitrint a diákkörünk számára, adjunk hálát Istennek, és ne hagyjuk kihasználatlanul a lehetőséget. (Ha pedig még nincs, érdemes lehet utánajárni, hátha lehet szerezni... Ha esetleg ez sem sikerül, akkor is találsz itt pár hasznos gondolatot (pl. plakátként kirakható igéket, gondolatokat, diákkört bemutató lapokat).)

A faliújság, vitrin egyaránt szem előtt van, általában adott helyhez kötött, és időtállóbb hirdetési felület, mint egy plakát. Sőt ezenfelül bővebb információkat tudunk nyújtani az érdeklődőknek és a kreativitásunknak sem szab határt egy darab A4es papír...

Használatbeli különbségek

A vitrin és a faliújság elég hasonló, azonban van pár különbség is. A vitrin (azaz egy üvegeslapos "fakk") mivel zárható, azért védettebb, nem rongálják meg, nem ragasztják mások tele... Ezért nyugodtan tehetünk bele például pár rajzot, fényképeket a diákkörös alkalmakról, igényesebb dekorációkat (színes képeket, száraz virágot stb.).

A faliújság esetén számíthatunk arra, hogy akár naponta többször le kell szednünk a nem kívánatos plakátokat, albérlet hirdetéseket. (Tudatosítsuk a diákkörösökben, hogy ha nem oda illő dolgot látnak, nyugodtan szedjék le.)

Ha abban a szerencsés helyzetben lennétek, hogy mind a kettő van, akkor a vitrinben érdemes az időt állóbb dolgokat helyezni, a faliújságra pedig inkább az aktuális programok plakátjait.

A leggyakoribb gond: nem frissül és nincs kihasználva

Igen gyakran fordul elő az, hogy ha van egy faliújság, akkor az 2-3 hétig szép, rendezett, aztán nem igazán frissül. Aki gondozza, egy idő után kifogy az ötletekből, nincs ideje idézeteket, történeteket, igéket keresni, gépelni, formázni... A falújság pedig egyre inkább taszítja a potenciális látogatókat... Pedig ennek nem kellene így lennie. Ebben a rovatban olyan színvonalas dolgokat gyűjtünk össze, amit többnyire csak ki kell nyomtatni, s bátran kitehetsz. Így sokkal egyszerűbb lesz az életed:)

A másik probléma: nincs kihasználva az, hogy van faliújság, nem színvonalas. Nincs kint pl. az aktuális program, vagy egy szó sincs a diákköről, MEKDSZ-ről, nincs kinn a honlap címe, nincsenek elgondolkodtató írások kirakva... Ebben is szeretnénk segíteni a következő oldalakon.

Ehhez persze az kell, hogy Ti is küldjetek:

  • igéket: miket tennétek ki nagy ünnepekkor (húsvét, karácsony stb.) és csak úgy? Olyanok kellenének, amelyek nem hívők számára is érthetőek. (Könnyű azt gondolni, hogy minden érthető: de ha kirakod, hogy "a Bárány vére által igazultunk meg", akkor nem fogják érteni, hogy a bárány vérének mi köze van a kereszténységhez, ill. mi is az a megigazulás...
  • történeteket: ismersz elgondolkodtató történeteket, amelyek érdekesek, rövidek és felkelthetik az érdeklődést Isten irányában, kedvet adhatnak a diákkörre eljönni? Küldd el őket emailben a lenti címekre a forrás megjelölésével.
  • idézetek: rövid, elgondolkodtató idézeteket is küldhetsz nagy emberektől.
  • és bármit, ami faliújságra, vitrinre való.

Mi is keresünk, de úgy lesz kiemelkedően jó ez az alrovat, ha te is beleadod azt, ami a Tied!

Orsi és Katinka

orsolya85 kukac freemail.hu, katinka.verner kukac gmail.com

Személyes eszközök