Imaháttér

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Evangelizáció rovat >>> Hátország
Alpontok: Kezdőlap | Imaháttér | Segítség a Bibliában


Az evangelizáció sikeréért való egyéni vagy közös imádság több dologban is segíti az evangelizációt:

  • Ily módon is tudtok iránymutatást, segítséget kérni Istentől
  • Építi és elkötelezetté teszi a közösséget, általa jobban megismeritek egymást
  • A saját kapcsolatotok is mélyebbé válik ily módon az Úrral


Ha többen szeretnétek imádkozni, a "Diákkörös alkalmak / Közös imádság" alrovatban ehhez találhattok néhány jó ötletet!


Máté evangéliuma az imádságról:

Gyakori tévhit, hogy Jézus a Hegyi Beszédben ellene van a közösségi imádságnak. Ha ez így van, akkor vajon a tőle tanult ima miért úgy kezdődik, hogy "Mi Atyánk", és miért nem úgy, hogy "én atyám"? Szabad nekem másokkal közösségben, másokkal együtt, mások füle hallatára imádkozni. Szabad másokért imádkoznom, sőt, ellenségeimért még muszáj is. Amit nem szabad: hogy az imám ne Istennek, hanem az emberi hallgatóságnak szóljon, nekik szóló "rejtett üzeneteket", kioktatásokat tartalmazzon. Nem szabad, hogy imám demonstráció legyen mások felé, hogy én milyen "jó keresztény" vagyok. Az ima meghitt beszélgetés Istennel. Nézzük, mit tanulhatunk Mátétól az imádságról!

Máté evangéliuma 6.fejezet

Máté evangéliuma 7.fejezet

János evanéliuma az imádságról:

Ha Máté a praktikus, rövid ima híve, akkor János a kapcsolati imát részesíti előnyben. Miért is kell imádkozni? Kinek az akarata érvényesül az imában? Hogyan kell kérnem az Atyát?

János evangéliuma 16.fejezet

János evangéliuma 17.fejezet

Missziós imacsoport: A Pécsi Tudományegyetemen tavaly óta létezik ökumenikus imacsoport, amely a MEKDsz-től független kezdeményezés, de a diákkörösök is lelkesen üdvözölték. A csoport fő célja az egyetemi misszió támogatása, együttműködés lehetőségeinek megteremtése. Ha létezik Egyetemi Lelkészség, Gyülekezet, őket is bevonhatjátok a kezdeményezésbe. Hetente 1 alkalommal, kb 1 órára találkoznak, személyes problémákat, evangelizációs programokat, egyéni kapcsolatok missziós lehetőségeit boncolgatják és viszik Isten elé. Pécsett a VagyOK program egyik fő hajtóereje volt a csoport.

A páros kiküldetés: Gondolkoztatok már azon, hogy Jézus miért kettesével küldte ki a tanítványait? A misszió egyik legfontosabb alapelve, hogy nem "one man/woman show"-ról van szó. Nem is tudom felsorolni, mi mindenben lehet segítségedre a társ. Talán elég is, ha egyet írok: míg egyikőtök beszél, a másik folyamatosan imádkozik a Lélek jelenlétéért. Próbáld ki egyszer, hogy az imán keresztül erőtlen, együgyű szavaid hogyan változnak át Isten hatékony és dicsőséges eszközeivé! Soha többet nem akarsz majd magányosan evangelizálni. Egyikünk sem lehet olyan nagy, rutinos és tapasztalt evangelizátor, hogy nélkülözhetné az imatámogatást. Imádkozzatok folyamatosan a "sztárevangelizátorokért" is! Ők is, bár sztárok (csillagok), de fényüket a Naptól (Jézustól) kapják. Kivéve, ha a hívek tömegei eltakarják őket egymástól. (((FOLYAMATBAN)))

Nagy Gábor Lajos rovatvezető, (nagygl kukac gmail.com)

Személyes eszközök