Imapárok / Imahármasok

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Diákkörös alkalmak rovat >>> Imaalkalmak
Alpontok: Kezdőoldal | Közös imádság | Imapárok / Imahármasokright

Miért hasznos az imapározás?

Amikor növekszik a diákkör, sokszor nehezebben jönnek össze a tagok, hogy imádkozzanak. Nehéz közös időpontot találni, hosszadalmas az imatémák felsorolása. Több idő telik el beszélgetéssel, mint imádkozással. Ilyen esetben létezik egy "megoldás": imapárokat / imahármasokat kell kialakítani. Két vagy három ember megbeszél egy időpontot, és rendszeresen együtt imádkoznak. Így az imaközösség bensőséges marad, és több diák vesz részt az imaharcban. (Persze, ha nem vigyázunk, ez is átalakulhat traccspartivá.)

Hogyan jut el egy diákkör az imapárokig?

A legegyszerűbb mód, ha mindenki meglátja a szükségességét és az előnyeit. Viszont, ha a tagok esetleg idegenkednek ettől a formától, akkor nem muszáj diktatórikusan bevezetni, kisebb körben is el lehet kezdeni az "imapározást".

Időnként természetesen adódik lehetőség a páros imádságra, és a pozitív tapasztalatok talán a többieket is motiválják. Pl. ha egy feladatnak két felelőse van, rendszeresen találkoznak, egyeztetnek, s lassan talán nemcsak a feladat lesz közös, hanem megosztják egymással az életük más területeit is, és imádkoznak egymásért. De a kollégiumi, albérleti együttlakás is "vezethet" imádsághoz.

Ha nagyon eltérő személyiségtípusú emberek kerülnek párba, akkor lehet, hogy nehezebben tudnak megnyílni egymás előtt, de gazdagíthatják is egymást a különbözőségek és azok kölcsönös elfogadása által.

vissza

Személyes eszközök