Motiváció

Forrás: Mekdsz Ötlettár (www.mekdsz.hu/otlettar)

Itt vagy most: Evangelizáció rovat >>> Miért evangelizálunk?
Alpontok: Kezdőlap | Az evangelizáció lényege | Egy kis biztatás | Tévhitek | Motiváció


Miért nem evangelizálunk?

A nagy kérdés, amellyel szinte minden diákkör szembesül előbb vagy utóbb. Sokféle oka lehet. Ha diákkörvezető vagy, vagy az nem is, de tagja vagy egy közösségnek, és szeretnéd őket segíteni, hogy legyőzzék a félelmeiket, felbátorodjanak és eszközöket kapjanak az evangelizációhoz, akkor a neked megfelelő rovatban vagy!Nem is igazán tudjuk, mi az evangelizáció?!

Valóban kissé homályos a fogalom, a keresztyénség története során többször változott. Ma leginkább Isten országának építését értjük a fogalmon, amelynek több része van: igehirdetés (görögül kérügma), amely Jézus Krisztus evangéliumának hirdetése, szolgálat (diakónia), személyes tanúságtétel (amely arról szól, a te életedben mit tett Jézus), sőt általánosságban maga a tanítványság (tehát pusztán a keresztyén életed) is már evangelizáció (néha szokták ezt passzív evangelizációnak is nevezni, mert nem kifejezetten a másik ember Krisztushoz vezetése a célja).

További információért kattints Az evangelizáció lényege fülre! Illetve olvasd el a Mekdsz-kézikönyv erről szóló fejezetét Kézikönyv ötödik fejezet!


Jó, de mi az én szerepem ebben?


Mégis: hogyan kezdjek hozzá?

Jó ötlet egy erről szóló könyv elolvasása, a diákkörben egy evangelizációval kapcsolatos előadás tartása Könyvek és előadások. Tarthattok egy készülődős nulladik alkalmat is, segítség itt: Készüljetek fel együtt!!


Félünk.

Mitől? Farkastól!!! Nem alaptalan a félelmetek. Nem is ti vagytok Isten legelső emberei, akik félnek a rájuk váró szolgálattól. Csak Isten tud benneteket felbátorítani. Ezért mi, Ötlettárasok is Hozzá folyamodtunk segítségért, amikor összeállítottuk nektek a Segítség a Bibliában és az Imaháttér alrovatokat.


Igen ám, csakhogy mi ALKALMATLANOK vagyunk!

Az alkalmatlanság-érzés nem egyedülálló. Egyébként teljesen reális: valóban alkalmatlanok vagyunk, hogy az örömhírt vigyük a világnak. Isten mégis minket választott ki erre a feladatra. Ő lesz az is, aki Szentlelke által megerősít, bátorít, alkalmassá tesz minket a munkára. Erről olvashattok Az evangelizáció lényege, a Segítség a Bibliában és az Imaháttér alrovatokban.


Nincs időnk evangelizálni

Az evangelizáció nem feltétlenül követel elkülönített időt. inkább az a lényeg, HOGYAN töltöd az idődet az egyetemen, a nem hívő barátaiddal, a családodban. A személyes kapcsolatokról olvashatsz a Face-to-face evangelizáció alrovatban. Isten pedig, az Örökkévaló az időnek is Ura. Hogyan tudod te jobban beosztani az idődet a mi "rohanó világunkban"? Erről fog szólni a hamarosan induló Időmenedzsment alrovat.


Milyen programot szervezzünk? Mi érdekelheti a nem hívő diákokat is?

Olyan nagyon azért nem különböznek ám a nem hívők a hívőktől. Alapvetően ugyanazoktól a dolgoktól érzik jól magukat (a lelkük mélyén), ezért szevezzetek olyan programot, amelyet ti élveztek! pl. nagy tévhit, hogy a nem hívőket nem érdekli a Biblia. Csak a nem mindegy, milyen témából szerveztek bibliatanulmányozást (pl. a nyelvekenszólás vagy az apokalipszis menetrendje nagy valószínűséggel tökéletesen hidegen hagyja őket). Segítséget nyújthat a Rendezvények alrovat, ahová a ti ötleteiteket is várjuk!


Nincs pénzünk a programszervezésre

Hála Istennek egy rakat program van, amihez nem is kell sok pénz (ld. Rendezvények)! Egyébként bővebb info az Anyagi háttér alpontban.


Nincs elég emberünk

Már Jézus is felismerte a sok aratnivaló és kevés munkás problámáját, és az imádságot ajánlotta fő ellenszerként! Horizontális segítséget jelenthet a Kapcsolati MEKDsz és a hátországban szolgáló Gyülekezet, egyház.


Nincsenek eszközeink

Ebben is nagy segítség lehet a Hátország!


Senki sem támogat minket ebben

Az Atya smafu, a Fiu sem számít, na és Szentlélek? Látjátok, hárman máris vannak, akik támogatnak!


Most inkább a hívő diákok lelki növekedésére és a közösségépítésre koncentrálunk.

Nagyon helyes, mert ezek nélkül nincs evangelizáció sem. Segíthet a Közösségépítés és a Diákkörös alkalmak rovat. Csakhogy az evangelizáció nem hagyható abba. Ha az új közösség nem fordít kellő figyelmet kezdettől a misszióra, puszta gyülekezetpótlék lesz belőle


Ez nem a mi feladatunk.

Nem? Akkor kié? Nem kell sztárevangelizátorokká válnunk, de ami tőlünk telik, azt talán megtehetjük. Ajánlom a Mekdsz kézikönyv idevágó részét, amely a (világ)misszióról szól:Kézikönyv nyolcadik fejezet
(((FOLYAMATBAN)))

Ne felejtsétek: az Ötlettár Értetek létezik és csak a segítségetekkel működhet! Minden hozzászólást szívesen látunk és felhasználunk. Ehhez az oldalhoz a következő anyagokat, ötleteket várjuk:

Mi az, ami Téged lelkesít arra, hogy másokkal Jézusról beszélgess?

Mivel tudsz Te lelkesíteni másokat?

Mi az, ami nagy örömet okoz Benned, ha az evangelizációra gondolsz?

Milyen félelmeid voltak, vannak ezzel kapcsolatban? Hogyan győzted le őket?

És minden más, amiből a többiek is tanulhatnak, vagy amire választ vársz.


Nagy Gábor Lajos rovatvezető, (nagygl kukac gmail.com)

Személyes eszközök